top of page

El Capítol des de la mirada dels laics

Entrevistem César García, professor del col·legi "Mare Janer" de Santa Coloma (Andorra) i membre de l'Equip General de Pastoral Social i Missionera de la Congregació.


Cèsar és navarrès de naixement i andorrà d'adopció ja que porta en aquesta terra més de 40 anys. I és allà, a Andorra, on coneix les Germanes de la Sagrada Família d'Urgell.

Amb un to senzill i proper comparteix amb nosaltres, entre altres temes, com va sentir la seva vocació a formar part de la família janeriana. "En aquesta vida a més de fer classes cal fer altres coses", diu. És a través del seu tracte amb les germanes com va conèixer que la vida professional no ho era tot, sinó que també havia de lluitar contra les desigualtats socials. Per Cesar "és l'oració la que fa que podem aconseguir aquelles coses que necessitem". Ell va ser conscient des del principi que havia rebut moltes coses i que, per tant, les havia de compartir amb els altres. "Un fa el que pot i Déu fa la resta". "Déu i la pregària és el millor antídot contra la tristesa o el pessimisme."

Cèsar va participar en la transmissió en viu de la Jornada d'Escolta dels laics que es va dur a terme dins una de les sessions del Capítol General. D'aquesta experiència Cèsar ens comparteix que li va alegrar molt poder participar-hi. "Va ser una jugada molt intel·ligent" obrir el Capítol als laics. Ell està molt agraït a les germanes fins al punt que està convençut que si no les hagués conegut la seva vida hauria estat diferent.

Gràcies Cèsar pel teu testimoni com a laic janerià!


bottom of page